CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Monday, April 14, 2008

nasi ayam dara...

org kata..tuah ayam nmpk di kaki...tuah manusia???

nasib manusia ni mmg selalu berbeza2 kan...
cnthnye mcm akakmidwife dan suaminya yg menjual nasi ayam dara kat pagar tepi hukm tu...
korg yg stdnt hukm neh sure pernah makan kan nasi ayam dara...
bg yg x tau sure tertnya2...apa sepeselnye nasi ni smpi jd tajuk post arini
tau x kehebatan nasi ayam dara neh? kehebatan nye...org2 yg lapar neh sggp beratur pnjg menunggu demi mendapatkan sebungkus nasi ayam dara..kdg2 smpi dekat setengah jam atau lebey...tu blum cmpr klu ade staff hukm yg pesan utk kwn die smpi 10 bngks...ish2..panas btul

apa speselnye? ntah..kalu tnya...i x rasa pun die spesel mana...ia hnya la gabungan nasi kukus + ayam yg digoreng panas + smbl belacan + timun dan kuah ala2 kari
tu je..dgn berhargakan RM3.80 cukup utk menguji kesabaran umat manusia yg kelaparan..rasa nye? biasa je i rasa..tp myb sbb die panas2 kots...terpulang la citarasa memasing

takat ni sepanjang da setaun ni br 3 kali aku mkn...tu pun sbb x ramai org beratur...arini kali 3...smpt la g mkn...sbb g mkn awal 11.30am
kalu sape x tau ni la rupa nasi ayam dara::



cik pija die diet...die mkn keropok lekor je..ngeh...




lepas mkn perut dan kenyang..ati senang..duk diam2 pura2 tekun la stdy kat library...
kunun rajin la tu::



22 comments:

Irm said...

hahaha~~~nasi ayam dara~~~~lama sungguh gue tidak membelinya....ala~~~~kalau makan slalu mau pokai duit dowh~~~~ mahal lorrr~~~ tp ak rase yg buat sedap is nasi kukusnya itu....yg lain biasa jer....ayam rempah ibu i buat ag sdap....gogogo lala~~~pura2 tekun? muka macm betul2 tekun~~~~ pija tu ape mimpi nak diet2 plak neh~~~ muahahaha

alialalala said...

oo...kamu irm...cepat sj mengcommnt...terlmpau free kah??
irm cpat r buat blog jua
tau x pe....mmg leh pokai...
nasi die sedap ke?? aku x suka nasi die keras...huhu
ala....nama pun pura2 perlu la betul2 pura2..br npk real..
pija...uish...harusla berdiet..ade imbuhan dihujung sana....huhu

Irm said...

hahahaha~~~imbuhan~~~sgt tersirat~~~hurm~~~sy masih brfikir la mahu start atau tidak blog nih...kamu semua, jgn la mghasutku!!!nnti termakan hasutan~~~~mmg gue sgt free~~~gue senang kok tgk blog org nih~~~terhibur rasenya...bahkan lebih terhibur drpada tgk AF~~~~kwang3~~~

Mat Iyas said...

haha....epat irm bukak blog!!banyak penyokong ni!
irma!irma!irma!
gogogo~

Irm said...

wawawa~~~~kamu iyas!!!! janganla mnghangatkan suasana d sini~~~hohoho~~~nmpaknya ak dah mmenuhkan comment blog lala ini denagn cepatnyer~~~~hahahaha

alialalala said...

wah2...cpat gile ok
td 1
tetibe jd smpi 5...within few mins...
gile r....
meh la sygku irma...(dgn nada penuh mnggoda)
mari la bukak blog...
mmg blogging skg lebey best dr af...haha

Irm said...

hahaha~~~~xpe la lala~~~gue membantu mu nye blog ni kelihatan p.o.p.u.l.a.r~~~ngeh3~~~wawa~~~main goda goda plak~~~ini yg beta cair neh~~~nnt gue pikirkan ya~~ kalau iyapun, mungkin lepas xm JKM ni ke~~~well, wait n see~~haha~~~

blogging more interesting than AF= sangat la benar~~~mungkin AF patut ditayangkan melalui blog saje~~~LOL

pija ker?? said...

hoho..xpasal2 aku pon terlibat dlm blog mung nie lala...betulkah blog ini begitu hebat?????hehehe...=p

Salsabila said...

nasi ayam dara... ye ke ayam dara? mn cik lala tau tu ayam dara ke ayam berkahwin ke ayam janda? haha~

boleh dikatakan nasi ayam dara tu feveret nani kalu makan kt pagar. so sape2 nak belanja amat dialu2kna ye... ^__^

btw, nani panggil nasi ayam dara tu nasi kukus ayam rempah a.k.a. nasi berlauk (sebab ade 1 lauk je yakni ayam goreng rempah)

MiLuViA said...

patutla kite rs cm kenal kakak tu.
akak midwife rupe2 nye.

sedap2 nasi itu.
cume sy tk suke sambal pedas2 itu.

alialalala said...

haha..glemerz sket pija...ni aku blum buat cte xxx rated ko tuh lg...ngeh2

nani...skrg ni pun anak dara perempuan pun susah nk tentukan dara nye...ini kan pula ayam...terima ajela...ngeh2

irm...aku nntkan kemunculan blogmu

aja....mengapakah kamu begitu slow? mmg la akak tu akak midwife..sudah berabad...isy2...dan ye smblnye pedas..kte punx ske

aisyah. said...

i was here.. cudnt find the 'post' button kat ur box, so terpaksa di sini..

anyways, i dah associate u dgn purple. (;

alialalala said...

hehe...yeay..long life for purple!
for d chatbox..u need 2 wait for a while la aisyah~ i`ll link ur blog k

layyinul_harir said...

kat sini [terengganu] nasi tu dipanggil nasi kukus ayam berempah...lebih sedap disebut berbanding nasi ayam dara...[sebut 'dara' mcm gaya nabil dlm raja lawak final]...

Mat Iyas said...

wakaka...citer pasal nasik ayam dara pun le drag sampai camni..haha...cmne la korang dak2 girl if 'ngumpat' kt dlm bilik kan?haha...opps!!

alialalala said...

haha...ala dla...glemerz sket kalu pggl nasi ayam DARA...cm kontroversi sket bunyi nye..ngeh2

dan iyas...ko tu pulers jgn nak mengsengsasikan nye berlebeyan2...ngeh2

ipah said...

1st timer comment on ur blog lal...
tgk nasi ayam dara tu x bley tahan, nk komen gak...
hah..sedapnye nasi itu, mmx ade X factor like no nasi have..huhu

p/s: oooo..da ada hset baru makin banyak gamba cun yek

aisyah. said...

yerp2.bule2..

i'll letak this in my list of NAK MAKAN balik msia nnt! ahaha..

alialalala said...

haha...my tajuk is so da very controversy...

n cik ipah..kamu jmpa blog sy....oleh itu..alang2 kamu d sini....sy nak buat hasutan...marila...marila sygku adik ipah mari buat blog...
ajak meklin skali...irm da tumpas dan tergoda~

yup aisyah..myb u can ask ib or iyas g try dis i dunnowhatisdaxfactor nasiayamdara

alialalala said...

n irm..aku br prasan...kat blog ni ko kata nk buat blog maybe pas exam jkm..nmpknye ko tumpas lebey awal..dan tergoda..
aku jua pernah katakan yg sama pada hajar...mahu buat blog pas exam..tup2...tadaaaaa~

sang rama-rama said...

hmmm....tiba-tiba di tengah malam ini perut berkeroncong, teringat nasi ayam darraaa[sebut ala nabil raja lawak ye...] tu....hmmmm....

haish....tajuk entry 'nasi ayam dara...'...tapi macam2 yang dibincangkan, kan...takpe...redah aje...hahhaa....[ada benarnya juga kata-kata iyas tentang...hmmm abaikan...hihihi...]

yg cik irma tu pula, AF patut ditayangkan di blog???huhuhu haru jadinya nanti...hahaha....

mYshah said...

ho2, dlu pernah rase tp xde la sesedap mane. then mase aku paed n amalkan diet xmakan ayam, trus xmakan lagi da nasi ni. huuhu. tp aku da lame da start makan ayam balik. tah bile nak rase lagi makanan nih,