CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Friday, April 18, 2008

di suatu hari jumaat...

maseh kah ingat dgn uncleku yg masuk hop tawakal beberapa ari lepas??
oh isterinya...iaitu auntie fiona telah selamat melahirkan anak yg kedua pd jam 12.30tgh td...lama woo...bayangkan air ketuban pecah mlm smlm kul 10.30...bwk g ampang puteri kul 11 dr kata dah bukak 2cm...pagi td kul 6.30 dr kata da 7cm...tp kul 12.30tgh br kuar...lebey 12 jam...padahal bukan primid pun...kalu mengikut perkiraan nye...utk primid (bg yg x paham ni mksdnye kelahiran pertama) 1cm = 1 jam...so plg2 kalu da 7cm kul 6.30pg kul 9-10 da bersalin la..tp biasanye kalu para 2 ke atas die akan cepat sket....hmmm...xpela..ape2 pun alhamdulillah la smua selamat..baby sehat...mak die pun sehat..maybe sbb amek epidural kots tu yg buat lama tu..

td sempat la pegi tgk kejap kat ampang putri..amek cab dr hukm ke ampang putri..smpi dlm 11.30 x beranak2 lagi...sian mama,uncle eju,mak aunty fiona n saffiyah aka piya muka stock penat jek...aku ni bergegas dr kelas yg dipostpone...suppose kul 10pg tp mr imtiaz kata ptg lak kul 3... jd aku pun rush la g sana

smpi2 x beranak pun lagi...tgk muka mereka2 ini...






:: sbb tggu cam lama sgt kami pun lunch dulu. sedap! lagi sedap dr besta ppukm ::







:: soak ted 1901 ::




pengakhiran berakhir...alhamdulillah syukur kepadaNYA...presenting 2 u...


:: sarah bt mohd sufyan ::





:: 3.08kg + 51cm + 14hours in labour ::



:: mama yg teruja lalu berkata, "alia cepat2la kawen, dpt baby, mama leh dpt cucu" ::



:: apakah?? oh sy maseh muda. sila beri lg 2 tahun ::




:: kegembiraan terpancar di wajah unc p ::



:: safiyah aka kak pia da skang...da jd kakak x le manja2 da ::



:: btw, aunty fiona is on d right side..x smpt jmpa n amek gmbr die td ::



:: sebelum balik sempat click2...aksi biasa ::





k guys...yg mana2 ade paper isnin ni gudluck..n d rest for tuesday n wed gudluck 2..n yg tgh cuti..enjoy saat2 keharmonian hidup anda2..smpi ketemu lagi~

13 comments:

Mat Iyas said...

eh...ksiannye uncle u tu...dy masuk hosp n his wife bersalin..tp mesti dy happy kan?

bayi itu amat cumel...gebu mcm sepupu dy..haha

and masukkan pengetahuan o&g anda tidak boleh blah...hahaha

perlukan nasik pun nak masuk blog?haha~suke2

sekian,wassalam

fazrul mokhtar said...

dalam sebok lala bercerita pasal orang bersalin, bleh lagi dia selitkan makanan ke dlm entry ituus.

hahahah

alialalala said...

iyas...itulah...naseb baik die suda x apa2 cuma perlu buat physio sahaja...khabar dr MRI die menyatakan L4 dan L5 nye ade sedkit injured tetapi x de apa2..die suda transfer ke ampang putri supaya senang mahu melihat isterinya...perlula aplikasikan pengetahuan o&g...mana tau ade rezeki leh jd obstetrician

iyas n fazrul...perlu kots...masukkan gmbr mknn...aku merekemen mknn di cafe itu sedap...dan ia bersih...juga haraganye standard shj...aku x suka mknn besta..spt rasanye sama shj...

bajat said...

hahaha fazrul's comment was like lasernya dier nih hehehe
anyway..lauk nasi pun masuk blog ek,namer pun lala =D

iRma IzZaTi said...

setuju3....besta x sedap!! hahahaha....hurm... tahniah2...anda bila lagik??...ngeh3...chumel betul baby nyer....ni yg x sbar2 nak masuk peads ni....pndang maju ke hadapan...lalalala~~~

alialalala said...

ala bajat...x terkesan...da biasa ngn mulut BITCHY fazrul..kan fazrul kan???hahaha...harusla masukkan lauk nasi...mknn ruji rkyt msia

irm...sy juga x saba masuk paeds..tp pasti kasihan kanak2 itu yg kesakitan...mari pandang hadapan...mari2

MiLuViA said...

knp baby pempuan tu tk pakai blanket pink?
ni nk buat rusuhan ni.
(aura rusuhan sejak akhir2 ni melanda)

alialalala said...

itulah..kami juga hampir2 mahu baut rusuhan di stu...ngeh2..tp memandangkan mengamalkan amalan berdiam diri shj dahulu

Mat Iyas said...

nak aku ke yang start rusuhan??haha

bajat, ko ckp org bitchy bajet mcm ko x bitchy la??huhu

bajat said...

jom merusuh~ hahaha
okay iyas..kiter sumer bitchy..yeah hidup bitchy!!! hehehehe

alialalala said...

oh tidak...rusuhan bitchy2 sedunia~

aisyah said...

lalaa..gudluk exam.sorry havent been reading ur blog.bukak ibs,link to iyas, nk read urs sure dah xde masa. Gudluk.ala butang post xjumpa again.

mYshah said...

hooho. iyas pon antara pengomen setia gak ek, nanti2 aku nak wat marathon kat blog die plak la, huhu.

hooho tu la333 makan nasi pon nak letak, huuuhu. tp nampak sedap. lapar le~ hahaa. tido la shah!
xpe2 truskan dlu... marathon tetap marathon