CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Saturday, November 8, 2008

rahsia & penipuan

:: happy birthday hafzan ::
:: rimbunan klasik ::
:: us ::

salam u ols
cmne menjalani kehidupan seharian?
ade baik kah?
i kat umah ni...
biasala rutin weekend kan...
harusla pulang ke rumah
menggembirakan hati mak bapak yg da besarkan kte
almklumla sementara ade peluang umah dekat je ngn hukm neh kan
bukan duk oversea x le balik slalu...
ok smlam g makan2 smpena bday hafzan arini
happy bday zan!
tensi gak la nak mencari kedai makan yg dicadangkan kak adah tu
nak marah gakla sbb da laparkan then pening cr jalan sesat2
tp at d end dpt gak jmpa n makan kira ok la
lgpun ngn kwn2 x elok berkira sgt..

ok back 2 d topic
ape rahsia & penipuan yg nak dikatakan di sini?
xdela..just nak tnya pendapat u ols...
nape eh...seseorang tu berahsia?
mgkn kah sbb utk menjaga hati...
menyembunyikan rahsia yg memalukan...
mgkn kah biarlah rahsia lebey baik...
mgknkah...rahsia itu kalu terbongkar akan membawa kesusahan, pepecahan....putus kawan..
n ble kita berahsia...kdg2 utk menyembunyikan rahsia kte tu kte terpaksa menipu...
kenapa kena menipu?
hurm ntah la...

kalu u ols tnya i...
pendapat i la...
dlm hidup ni..setiap org tu pasti ade rahsia msg2,,,
xkesahla rahsia tu melibatkan apa..
ttg peribadi ke, keluarga ke, pelajaran, kawan2, kehidupan lampau, kehidupan kini...
n bile da namanye rahsia tu pasti ade sbb kenapa rahsia itu perlu dirahsiakan...
yerla kalu x namanye bukan rahsia
for me, slalunye i akan berahsia ttg perkara2 yg memalukan, atau perkara2 yg kalu org lain tau pun x bwk benefit pun kalu mereka tau,...
atau pun i berahsia sbb nak jaga ati kwn2...
lgpun i percaya dlm hidup ni...kte x le bukak smua bnda transparent sgt kat smua org
mesti ade reserve sket utk rahsia diri
kalu x borink la kan..smua pun org da tau...
uniknye manusia ciptaanNya ni dgn akal fikiran yg dikurniakan
so pandai2 la guna akal fikiran Tuhan da bg tu kan guna sebaiknye....

so apa pendapat u ols?
saje2 je nak dengar gak pendpat kwn2
ok la u ols
have a nice weekend~

6 comments:

iRma IzZaTi said...

rahsia rahsia...
everybody has their own secret...
if not, life wouldn't be so beautiful rite...
Boring coz nothing valuable 4 us to treasure sepenuh hati...
Betul ak lala... ngeh3...
Nway, happy bezday hafzan!!!!

aisyah. said...

i honestly have no secret. like everybody knows a bit about me.. cam someone know i did this, one person knows my deepest, most rahsia part of me. at least one person knows my opinion on one thing... cuma they're not the same people.

i'm sorry to say that sometimes I lie, to hide something I'm ashamed of. But then guilt always kills me, so in the end, i confess gak...

Sometimes, I hide the identity of a person to protect them... ahaha =P

secrets??

They are nothing, but importance u wish to hide due to shame, or importance u hold fondly to- too fond to share..

Yet, we're human. Someday, and di dunia juga, they will all be revealed. bit by bit. aha.. poyo i.

and lastly, happy birthday hafzan juga! =P

naim_yaakob said...

bukan semua yang kita tahu kita cakap,
bukan semua yang kita ckp, kena pada masanya,
bukan semua yg kena pd masanya, kene pada orgnye
-pepatah arab (of course la dah translate kan..)

neway alia..sy terime jawapan awk semlm dgn hati terbuke.hee (*-*)

alialalala said...

irma - iye cik irm..benar...

aisyah - yeah i agree with u ...to some extend they will b reveal..it just matter of tyme...sooner or later...but 1 thing for sure...i always feel my secrets are safe with my mum...

naim - mgkn btul la pepatah tu...kdg2 x kena pada masa, kdg2 x kena pada tmpat, kdg2 x kena pd org yg menerimanye...
nasib baik awk da translate..kalu x susah nak cr translator...huhu
jawapan??

mYshah said...

salam, wah2 isu menarik di sini...

rahsia...aku pernah wat entry pasal rahsia nih, tp xpe la mesti ko terlepas coz aku keraps sgt wat entry mase tuh :P
nway meh bg komen gaks

sume org byk rahsia, tp aku rase mcm da x byk sgt coz mcm byk da cite kt blog ni, tp stil ade gak certain perkara yg aku xkan cite, cume org2 yg sgt rapat je taw...
n to some point, ada gaks rahsia yg hanya org2 yg terlibat je taw... sigh...
iskh pe aku mrepewk ni, kesimpulannya biasenye sume org ade rahsia kan? so we have to know that and have respect towards it.

erm...pasal terpakse menipu tu... ades... kdg2 bile aku terpakse wat gitu rase sgt2 bersalah...
tipu sunat kan xde kan?
rahsia sunat ade x? heeehe

alialalala said...

ade eh entry ko psl rahsia?
huhu..mgkn byk sgt nnt aku g check ko nye archive
btw, aku x rasa ade rahsia sunat pun
huhu...ni kena check ngn mana2 ustaz le...ustaz2? sila bg komentar