CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Monday, June 9, 2008

weekend updates

ok...memandangkan dr theng xde dis week so kena la tumpang clinic grup lain..kebetulan arini kump roy xde clinic...jd ingt lepak dlm bilik je la kan...cm nak siapkan stdy grup notes ngn cover apa2 yg patut...smbl2 update blog neh...

ok jom recap balik apa yg jadik...

::FRIDAY::
::thanx kepada cik ili ini kerna mendrive sy pulang ke shah alam::
:: b4 anta balik umah, snggh minum n dinner kat kedai kopi ni...aisy..da lama x berlepak2 bersama ina n zaty skali...one of our fav spot kat shah alam::
::SATURDAY::
pagi smpat g jalan tar lagi...g anta baju melayu papa, amek baju melayu ie, x jadi beli baju melayu daa x siap lagi baju alia, amek baju alter mama....then rush2 balik tgh tu...g curve...aisy sronot beb...layan karaoke...abes2 smpai da flat gle sore pas 2 jam stgh tu...sgala macam lagu , lagu rock kapak, lagu omputih 'complicated', lagu dangdut 'bulan cinta', lagu britney speah 'crazy' smpai le ke lagu nasyid 'sepohon kayu'...byk je lagi sbnannye...
:: ni drive x tau le hala tuju::
:: sempat close up lak tu kan::

:: rupenya g jumpa dak 2 org neh...baiknye ngah layan::
:: cik ahliar n cik ahlino ::
:: cik ahliar, cik daia, cik ahlino ::
:: 'rama-rama.....suka2...' ::
:: 'bulan itu...bulan cinta...' ::
:: ni saat 'kepancitan' sore da ni ::
:: pas melalak..pe lagi...isi perut la beb ::
:: strawberry n marshmallow deep in chocolate..nyum2 ::
later mlm tu, g umah tokcik, dinner kat sana dgn nasi goreng smpoi fana then berusaha keras tolong isikan gula2 uk majlis kawen kak fara ni...aisy...saket2 belakang ngn tangan membuatnye...dpt le buat dlm 200 lebey dlm masa 2 jam...balik tdo trus x ingat apa..
:: SUNDAY::
pagi ni mmg jadi isu sket r kan...konflik dalaman lak sbnanye...ingt nak blk klj awal nk stdy...skali mama ajak g amek to itam yg baru blk dr umrah...jadi sbg anak yg solehah dan menurut kata pegila gak...uisy smpi kul 1115 camtu...tggu2...tgk tok itam kena tolak kuar dlm wheelchair...tok itam x bape sihat...demam, batuk n luka kaki....panas sgt...dorg kate kat Mekah 45^C...tu yg byk sakit...maklong pun sakit mata....sian...memandangkan tokngah yg suppose amek mereka2 ni x bwk kete n naik ERL...jadiknye kami bagila warga2 emas naik kete...n kami2 ni naik ERL...cm best r naik erl...laju kan...best je~ smpi umah tokngah, tokngah nora da ready ngn lunch...makan x hengat la kan...~

:: tok itam yg x bape sihat::
:: pengalaman kami menaiki ERL ke putrajaya ::
pastu, rush2...lari2...kejar...smpi le plak kat mid...sbb da janji ngn bapak and d rest...jadik...kami ke sana tgk kungfu panda atceli...saket perut ketawa...sore shah ketawa sgt significant...hehe...sbb xde gmbr pasal tu kan biar la mereka2 yg lain buat cte tu....tp aktiviti pastu cm menarik...

:: ape ntah minah ni duk belek :: :: ntah apa yg lucu sgt bapak tu.. ::
:: bdak ni org suro tlg bapak carik baju le....bukan posing...da r salah teknik..aisy::
:: malas aku nak pk lagi...aku pilih yg ini. pilih kaler yg aku suka. MUKTAMAD!::
:: cuba tgk kilat2 ni betul2...ok ke?::
:: minah ni x abes2 ngn aktiviti sndiri nye lagi...kali ni ngn cubaan memfashion disaster kan dirinye...lihatla...cik marlynna x tercabarkah anda??::
:: 'ade ke tak eh duet jpa aku ni lagi...'::
:: 'arghh...duet ku yg terakhir ni...aisyyyy...pk2...pk btul2..'::



:: mmg x le nak tlg da minah sorg ni...smpai ketenteraman patung itu pun mahu diganggu nye...isy2...::

balik mlm tu rush2...g dscussion ssm, aiyok headache n depression gue buat tajuk neh...pastu g meeting WHD lak...aiyok..kepenatan

So berakhirle weekend yg indah...

take home msg :: buat baik berpada-pada, buat jahat sekali sekala (EDITED VERSION)

15 comments:

iRma IzZaTi said...

wawawa....sungguh meriah weekend anda yer... ak ni buhsan sungguh terperap kat kolej ini...ngeh3... best nyer!!! nk nengok kung fu panda gak!!!! tp this week ade long case, next week lak short case.... hurm, sedey2.... nak karaoke gak.... dahla dlu rncang nk g karaoke end up tgk muvie.... kechewa....hehehe.... Awww...sungguh bergaya anda dalam kaca mata itu yer...muahahahaha

iRma IzZaTi said...

lpe plak.... cik hajar itu... berapa kalikah dier wat sign untuk bergambar ??? ngeh3...

alialalala said...

cik irma benarla kata cik fana...wpun ko x mengupdate ari2...tp blog mmg sntiasa dlm pale ko...laju je cmmnt,...bgs2...

btw, hehe...1st week bg start posting utk triad neh mmg perlu berpoya2...sblm bersusah payah utk buat cwu and mini assessment...

xpela...abes kan dulu ko nye sgalanye...nnt kte plan lagi g karaoke...pasni plan baekkk punye...

aku kemenggedikan dlm sunglasses itew...

kamu tau aje la cik hajar tu g mana...malas2an sy mahu berkata lebey2an~ huhu

Vanilla Latte said...

take home msg tu salah
buat baik berpada pada, buat jahat sekali kala.
hehehehe

alialalala said...

uiks....begitukah cik vanilla??
tp cam btul gak kan...
baikla nnt sy akan buat edited version~

Ib said...

waaaah.byknyer nak comment sampai da ta hengat dah..bergigam dlm kete xley blah.haha but phm2*noddin nodding*

lawak la krg ber shoppin kntoi pulak shah pon tangkap gambar nak ltk dlm blog dier lak.hahaha

nak karooooooke~ huu

alialalala said...

ala ib...macam la ko pun x GIGAM kan?? dlm toilet emas pun mau gak kan...hehehe...

itu r...kelakar gk tgk ade gmbr shah yg tgh mencari post2 utk jadi bahan biter dlm blog die...

alinur ayuni said...

i love that weekend!i love karoke ngn korg!i love korg2!!uhuk3..post-karoke nye sakit lum bek lgik..haha

i miss 2004-2005!!life much easier that time eh?

alialalala said...

yup...me miss pasum life as well...
i think dat tyme aku menjadi diri aku yg sebenar...i work hard, i enjoy, i goss, i hav fun, n did not b judged...and we all live happily ever after....

MiLuViA said...

irm.. ape mksud sign????

mn ade..

lala:
tknk ar amek title lyn miss fashion disaster.
hoho.
tp cantek je kite rs combination hijau n kuning tuh.

alialalala said...

huhu...ala cik haj x mengaku...tp skarang die sudah pandai mengoffer diri utk mengambil gmbr...gud2...perubahan yg bagus.

n mmg la...xde la se disaster cik lin tu kan...tp hijau kuning..gle macam bendera KEDAH...hehe

roy said...

i nak comment kat dayah... pandai senyum sorok gigi.. hahaha. soryy dayah

alialalala said...

haha...roy sggh x le bla~
haha

XD said...

to miluvia:aku rs kau lg disaster,lol F2

to lala:aiyak,bila masa la kamu meng-candid gmbr2 itu,zzzzzz F7

mYshah said...

aik nape mcm 2-3 entry sblum ni aku xbg komen? adoyai mase tu mcm mls2 lagi nak berblogging kot, haaha.
nway rindu la bahasa F tu..