CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Tuesday, February 23, 2010

job interview with SPA

habes pun interview ngn SPA neh
bagus gak jadi org hari 1st and awal2
x yah pening2 kena tnggu lama n risau2
da settle da lega
pada korg2 yg belum interview prepare je la
sket2 je
yg penting nak tgk cara kita jawab

so just nak tules ttg apa yg terjadi td
nnt ble anak2 tnya ble nak p interview bole i refer je kat sini

so i pnya giliran no 3
ble smpai no ketuk pintu bagi salam
and melemparkan senyuman paling manis
bagi resume and file sijil
dijemput duduk

i kena interview dgn dua2 doktor
so Datuk Dr Haji Ramlee mula tnya dulu
so apa maksud nama u ni FAIRUZ ALIA BT RAFIAI?
"permata yg tinggi. precious tu nama saya"
nama ayah saya mmg susah n pelik sket slalu tersilap dr skolah lagi
then tanya pasal adik beradik, sekolah kat mana
tnggal kat shah alam
" so bole cerita pasal I-city?"
oh man saya mmg x tau... "honestly i`ve never been there but i`ve browse thru some blogs my fren mentioned about it....bla2...." (fine agak malu sbb org shah alam x tahu...tapi maintain bg senyuman manis la kan)

:: i-city ade banyak lampu2 yang cantik2 ::

then dr tu flip thru my sijil2
"so u involve as exco pof public health in AMSA, so what is the role of health education in dengue"...so pot2pet2...

then die bg scenario,
"if i come to u having cough and shortness of breath, what history do u want to ask from me"
bla22...potpet2...i want to ask about smoking...
"so can u tell us about kempen tak nak merokok"...bla2...what is the disease associated with smoking?"
"so let say the diagnosis is tuberculosis, how are u going to manage this patient?"potpet2....
i will notify the incidence of tuberculosis

"so boleh beritahu khidmat yang ditawarkan di pejabat kesihatan daerah tanjung karang?" (after he ask me where i did my JKM posting?)
merepek potpet2 lagi naseb bek maseh ingat
huhu

"can u tell me about 1Malaysia? "....potpet2....bla2....

"so b4 we end, anything u want to ask us?"

ok thank you. good luck to u. by the way i see that u involve in martial art taekwondo, i think i should ask more about that i supposed..huhu..ok u may go now..

so saya pun mengatakan thank you and have a good day smbl memberikan senyuman paling manis sekali lagi.

well personaly, i think i did okay. tp bukan distinction la. i am happy.
yg penting lemparkan senyuman plg manis
tak yah risau sgt
try bg opinion kita appropriately
well mcm fana ckp mybe sbb kte interview ni mmg cnfrm dpt keje
so mybe org x bape nak prepare sgt
but for me, at least i want to feel good during the interview and after the interview
so skarang tnggal concentrate utk professional exam..dan mari menvisualize yg bagus2 ye rakan2!

2 comments:

eyemeria said...

whoaa....gile tenang ko..ko memang,dari dulu pon camtu..lintas jalan kete hon byk kali pon ko leh selambe bdk je jalan..hahha..tu paling tak lupelah...gud luck weh!!!!nanti leh sj2 cek kat ko dgn free:)

alialalala said...

weh asal aku x ingat kena hon masa lintas jalan weh
hahaha
bole2
insyaAllah moh le
huhu