CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Thursday, January 15, 2009

mungkin~

mungkin...diam itu lebih baik dari bising
mungkin...bising itu lebih baik dari diam
mungkin...kte perlu masa bertenang
mungkin...kte perlu masa bergendang
mungkin...kte takut utk menghadapinya
mungkin...kte lari utk mengetahui kebenarannya

mungkin...kte ditipu
mungkin...kte menipu
mungkin...kte tak pasti
mungkin...kte sangat pasti



mungkin...apa yang kita nak bukan nak kita
mungkin...apa yang kita tak nak yg nak kita
mungkin...hari esk masih ade utk kita
mungkin...hari ini hari terakhir utk kita


mungkin...lebih baik begitu
mungkin...lebih baik begini
mungkin...seronok ade org disisi
mungkin...kadangkala kita sunyi
mungkin...semak saja org disisi
mungkin...meriah lagi bila dikelilingi


mungkin...rahsia di hati tak siapa yg tahu
mungkin...rahsia di hati smua org tau


mungkin...benar itu tandanya
mungkin...salah itu tandanya
mungkin...berjalan lebih baik
mungkin...berlari lebih baik



mungkin...sudah tiba masanya
mungkin...belum tiba masanya
mungkin...semuanya masih tanda tanya
mungkin...semuanya sudah ada jawapannya
mungkin...kte jujur
mungkin...kita bohong



mungkin...apa yang kita nampak bukan apa yang mereka fikir
mungkin...apa yang mereka nampak bukan apa yang kita fikir
mungkin...kte mengimpikan kehidupan mereka
mungkin...mereka pula inginkan posisi kita
mungkin...yang pahit itu ubatnya
mungkin...yang manis itu racunnya
mungkin...salah kawan kita
mungkin...kawan salah kita

mungkin...x sampai hati
mungkin...patah hati
mungkin...jatuh hati
mungkin...sakit hati
mungkin...jauh hati
mungkin...suka hati
mungkin...sedih hati

mungkin...kte perlu menunggu
mungkin...tak perlu menunggu
mungkin...semuanya masih rahsia
mungkin...semuanya masih tanda tanya
mungkin...biarlah DIA yang menentukannya

mungkin...aku patut berhenti
mungkin...aku kan menulis lagi
mungkin...aku kan senyap lagi
mungkin...aku kan menoleh lagi
mungkin...aku akan berjalan pergi
mungkin...dan bila nanti
mungkin...kita kan bertemu lagi
mungkin...biarkan mereka berlalu pergi
mungkin...masa akan menentukannya nanti

10 comments:

FaNa said...

lala... selamat mengupdate blog kembali..

hidup ni mmg mcm tula..semuanya "mungkin" sbb kita x tau ape yg akan terjadi..so, enjoy jela ape yg ko ada hari ni sbb ko x tau kemungkinan yg akan berlaku hari esk..

huhu..ok x comment ak??

alialalala said...

hahaha

mungkin...benar apa yg ko katakan
mungkin...tersasar apa yg ko katakan
mungkin...enjoy itu baik
mungkin...mengprevent levey baik
mungkin....

ok2..comment ko tu..kena ngn situasi ko kan??
huhu

mYshah said...
This comment has been removed by the author.
mYshah said...
This comment has been removed by the author.
mYshah said...

aish....

mungkin... diam dan bising ada masa2nya
mungkin... tenang same je ngan gendang
mungkin... kebenaran lebih baik hadapi kebenaran

mungkin... xbaik menipu
mungkin.. ada cara untuk mendapat kepastian

mungkin... apa yg kita nak nak kat kita
mungkin... apa yg kite xnak pon xnak kat kita
mungkin... ajal ble smpai bile2

mungkin... berteman ataw berseorg tu mengikut keadaan

mungkin... rahsia bukan lagi rahsia kalau diberitahu
mungkin... biarlah rahsia

mungkin... xpaham tanda baik bertanya
mungkin... jogging lebih baik drp jalan ataw jog

mungkin... masa itu emas
mungkin... kan da cakap td xbaik menipu

mungkin... semua org fikiran berbeza
mungkin... org cume xpandai bersyukur smpai nak jadi org len
mungkin... kedua2 ubat & racun itu tawar
mungkin... byk jenis hati, so hati2...

.......
......

mungkin... entry ni defense mechanism ko pas aku tiru entry sblom ni

mungkin... entry ni menjadikan ko semakin misteri
mungkin... wanita mmg misteri
mungkin...ini menjadikan ko wanita

mungkin...da xdpt bersabar
mungkin...kne banyak bersabar

mungkin... sudah putus asa...
mungkin... jgn!!!maka kene trus berusaha

mungkin... ini menjadikan org pening
mungkin... org xperlu nak pening

mungkin... menjadikan org bingung
mungkin... org xperlu nak bingung

mungkin... menjadikan org keciwa
mungkin... org xperlu keciwa

mungkin... aku baru sedar aku da bagi komen panjang sangat..sgt2
mungkin... aku masih lagi menulis komen ini

mungkin... esok kita bley jumpe
mungkin... esok kite xkan jumpa2

mungkin... esok kita terus hidup
mungkin... esok kita tidak hidup lagi

aish...

wanirani said...

x larat aku nak bace komen ko shah
huhu~

cik..sume bende tiada kepastian

quoting dan humphrey (orang kacak dalam gossip girl)

"if u play safe and dun think the risk..u'll never know and u get nothing. but maybe..if u take the risk and tell him, u can have everything"

life is full of maybes my darling~~
live it well~~

iRma IzZaTi said...

mungkin......

ko ni lala.... b4 tis kadang2, skarang mungkin plak...
hahaha...
ape2pun...

mungkin ape yg ko tulis tu ader betulnyer...

:D

FaNa said...

haha..amatla kena mengena..tp ak jugak takut utk segala kemungkinan yg akan dtg..

MiLuViA said...

setelah sekian lama

selepas kadang2, mungkin.

mungkin selepas mungkin,

adalah entah.

sy mcm ade perasaan pelik di perut.

mungkin sy gemuruh.
mungkin sy banyak mkn.
mungkin sy byk kupu2.
mungkin sy nk berr..

merepek suda~

alialalala said...

shah - mungkin..banyak btol masa ko time rply ni kan...mungkin...ade btulnye...mgkn sama sekali salah..mungkin biarla...mungkin aku mmg misteri sbb tu email aku a_myzztery

wani - mungkin..aku ttp aku..mungkin aku x grab opprtunities..mungkin konservatif...mungkin aku lebey suka begini..mngkn..masing2 ade caranya

irma - mungkin...ye mungkin...mungkin esk aku pulangkan baju purple ko..huhu

fana - mungkin kte tggu je la kesudahannye

hajar - mungkin tekaan kamu itu betul..mungkin sy mmg mahu menulis entah..mungkin kamu mmg merepek..mungkin kte patut pegi sahur sama2
tetttt~