CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Saturday, December 20, 2008

kadang2~

kadang2..terlalu baik tu susah

kadang2 terlalu kejam tu susah

kadang2 terlalu kuat juga susah

kadang2 terlalu lemah juga susah

kadang2 terlalu ramah juga susah

kadang2 terlalu senyap juga susah

kadang2 tak bercakap tu susah

kadang2 terlebey cakap juga susah


tapi...kadang2...mmg jadi baik itu bagus

tapi...kdang2...mmg kte perlu jadi kejam sket..

tapi...kadang2...kekuatan itu perlu...

tapi...kadang2...tak salah utk jadi lemah dan mintak bantuan org lain

tapi...kadang2...ramah sgt org rimas

tapi...kadang2...senyap sangat pun org x suka...

tapi...kadang2..tak bercakap org x tau apa yg kte mahu katakan

tapi...kadang2...ble terlebey cakap ade org terasa..


kadang2 kte happy

kadang2 kte sedey

kadang2 kte marah

kadang2 kte kecewa

kadang2 kte buntu

kadang2 kte bengang

kadang2 kte sebak

kadang2 kte blur


kadang2 kte rasa kte perlu kawan

kadang2 kte rasa lebey baik xde kawan

kadang2 kte rasa suka ramai2 org


kadang2 kte rasa kte patut buat bnda yg patut

kadang2 kte rasa kte tak patut buat bnda yg patut

kadang2 kte rasa kte betul

kadang2 kte rasa kte salah

kadang2 kte rasa sukar

kadang2 kte rasa senang


kadang2 kte ni pandai cakap dan nasihat org saje

kadang2 kte sndiri tak tahu nak handle situasi diri mcm mana

kadang2 kte rasa kte tau apa yg kte nak

kadang2 kte rasa kte tak tau apa yg kte nak



kadang2 kte lupa nak bersyukur

kadang2 kte lupa nak minta maaf

kadang2 kte x perasan ade org yg disakiti

kadang2 kte x prasan ade org di sisi

kadang2 kte buat2 x nampak kebaikan

kadang2 kte buat2 cari kelemahan

kadang2 kte macam pandai

kadang2 kte macam x pandai langsung


kadang2 kte rajin tulis blog

kadang2 kte malas tulis blog

kadang2 kte rajin comment

kadang2 kte malas gle nak comment

kadang2 kte baca je entry org

kadang2 kte tulis entry org lain baca


kadang2...yg kte suka tu mgkn x suka kte

kadang2...yg kte x suka tu la mgkn suka kte

kadang2...yg kte benci tu makin dekat ngan kita

kadang2...yg kte sayang makin jauh dr kte...


kadang2 kte suka merepek

kadang2 kte suka seriyes

kadang2 kte suka garang

kadang2 kte suka tegas

kadang2 kte suka lemah lembut


kadang2...mmg x abes kalu nak tulis

kadang2..xde idea nak tulis...

kadang2..lebey baik berhenti

kadang2..banyak lebih baik dr sket

kadang2..sket tu lebih dihargai dr byk...


kadang2 kte lagi suka dengar penipuan

kadang2 kte lagi suka dengar kebenaran


sorry for d lenghty merepeksness

dis what happenned when i couldnt sleep until 3am

where i suppose 2 sleep 2 wake up early 2morow morning to go for d interview session

its gud 2 have a short chit chat with a close fren

take care people

14 comments:

mYshah said...

wah...
terluah sume ek...

byk gak yg aku trasa kat situ, hooho

haha same la smlm aku pon payah gile nak tido...interview apa ya?
gudluck la nway

FaNa said...

lala.. ak mcm paham je ape yg ko nk smpaikan..hehe..

kadang2 ak pon nk meluahkan perasaan cmni tp blog tu sume org leh bc..takut plak nk tulis..hehe

MiLuViA said...

terlalu banyak kadang2 nye
tapi boleh dibuat manfaat segenap lapisan masyarakat
ramai ade konflik sekarang
dalaman luaran.

fazrul mokhtar said...

ala2 nak dekat dinner ni, banyak lak kontroversi eh lala eh.

hoho. jgn lupa mengundi, u olls.

hahahahahah

alialalala said...

shah - huhu...ye la kang kalu luah kat org sbenar ade yg sentap...so kat blog too loud to let it out ni la aku ckp...where i can say it all...kalu ade yg terasa too bad la...aku bg secara general apa yg aku rasa..d target audience x smestinya from dis blog readers pun...maybe ade je dr org2 yg x baca pun blog ni...interview junior amsa

fana- huhu...kalu ko paham..senyap2 sudey...tp mybe ko xpaham sepenuhnye....ala...aku setiap org ade medium masing2 nak luahkan ape die rasa...ko bole je...nak buat kat blog ko..tp kena tanggung consequences nye la...

miluvia - tau x pe..sbnarnye ade byk lagi kadang2nye tu..tp smpan2 la sket nak jd modal entry2 akan dtg pulers...pasni tajuk lain pulak..."mungkin" kots..huhu

fazrul - hahaha..tau x pe..ala fazrul...as we go along....macam2 jadik...wah promote undi nape...u ols...undi la fazrul utk mana2 kategori..ye u ols

FaNa said...

sbb takut nk tanggung consequences tu la ak x sanggup nk tulis..haha

wanirani said...

kadang2 rase mahu tulis je ape yang ade dalam hati, tapi cam fana cakap..kang ade yang sentap pulak.
lain lak jadinye.


hidop memang penuh dgn kadang2.
dan kadang2 itu kadang kala amat memenatkan.

rase nak cakap nih - saye sayang kamuh~~ huhu~~

iRma IzZaTi said...

kadang kadang...
entry mu sgt lah panjang...
hahaha

alialalala said...

fana - kalu x sggp better don dulu...terlajak perahu leh undur..terlajak kata susah u...

wani - hahaha..tu la pasal...aku pun kalu ikut hati mau je tulis direct ngn nama smua..tp kang trus x de kwn plak..susah gak..hahaha...kamu syg aku? aku tau..hahaha

irma - kdg2..entry kamu pun sama
huhu

Wan Nurul Adila said...

kadang-kadang kita rasa penat
kadang-kadang kita rasa susah
sebab kadang-kadang buat kita pening kepala
sekejap itu sekejap ini
tapi kadang-kadang kita kena fikir
kadang-kadang itu mewarnai hidup kita
kalau tiada kadang-kadang
hidup kita tentu sama saja!

p/s: hihi, dah lama tak komen di sini. nak cakap ni jugak, boleh? saya pun sayang kamu jugerrrr...hihi [buat muka comeyy..hajar jgn marah ye...]

alialalala said...

cik dila
rindu kamu
ish2
sggh berbesar hati kamu dtg
ye betul tu cik dila
kdg2 tu yg bg hidup ni leber bererti dan dihargai

thanx
ye syg smua2

XD said...

ye,stuju ngn cik diLa,'kadang2' itu perlu tp x perlulah mahu dilayan sgt,takot 'kadang2' akan jadik 'sentiasa'...just go with d flow & take things as it comes,lalala~~

& luahkn jer klau nk,kebenaran itu pahit kn,pkir2 la ye...

quote yg aku rs best:
"lebih baik aku menjadi diriku & dibenci ramai dari menjadi hipokrit & menipu semua,"...

;)

Ib said...

yeah it feels good to let it out..n aku sgt kagum nagn puisi ko.leh kire puisi ker tu?ke sajak?

mmg puitis dfan penuh makna.emosi tu sampai walau jauh dr ktdi =p

alialalala said...

shuk - aishh..bapak..aku cm x snggp utk dibenci ramai..cm x le idup je aku cmtu...huhu...

ib - puisi kah? smpai kah ke ktsn? huhu...ye..kdg2 ble x tahan..ini la jadiknye~