CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Monday, July 7, 2008

a matter of time...

another weekly updates...rasanye sejak masuk 4th yr ni..maken lama masing2 maken bz...actually xde la bz mana rasanye...pada blogger2 tu kan...smpt je lg mau membaca entry2 kat blog2 tu kan...cumanye bab diri sndiri nak updates tu je yg payah sket...mana nak crk idea, mana nak susun ayat, mana nak upload gmbr, ade ssm lagik, posting baru yg nak catch up, posting lama yg kena revise...(ni smua excuses x update blog)
jadiknye i pun x terkecuali la gk kan, jadiknye...cm lgk selesa wat weekly updates le kan...hehe
so, entering a new posting pscyhiatry, i wud say that d most important skill to acquire is history taking + with a lot of ppd component..ye la...ingat senang ke nak dpt hstory frm this psychy patient, each n everyone of them prsnt differently...n they might hv different version of history each time...hehe....

:: khamis ::
pegi day care psychy sbb da jadual for 1st week ni kena g tgk ot(occupational therapy)...best r...sronok btul...kalu masuk kat day care tu mcm2 lukisan dan warna ade...mmg berbakat besar patient2 ni...n kebetulan hari khamis tu dorg wat jualan so pagi tu kami2 masuk le dapur...TOLONG2....TGK apa2 yg patut...hehe...oh mereka ialah menggoreng keropok dan membuat kek coklat kukus yg sedap...nnt i bg resipi yg mudah itu...senang je guna kukus...berazam ni nak try...patient pun leh watkan...aisy...
:: kunun2 mereka la yg mengacaunye tu ::
:: akibat kelaparan dan x amek bfast ::
:: eh2 siapakah gerangan jejaka yg memasak itu kah?
:: menikmati...::

:: jumaat ::
mlm tu skali lg berpraktis zapin kali ni masing2 ngn kain pelekat dan batik masing2....huhu..susah btul nak ikat kain tu....dan kemunculan smula coach kami azril...n surprise2 die bwk adi fadzilan itu skali..apakah...seb bek x bwk satu shah alam...hehe





after abes around 11 tu..tetibe wat rncngan gile nak g tgk movie...tgk wanted...jadik dgn penuh kemasaman masing2...kami trus je g mid ngn baju2 masam kami...isy2...x pernah dibuat org...oh kami pergi bersama bapak jua...time kaseh for d ride n air tu...

:: kami yg 'sopan' ke midval ::
:: sabtu ::
oh pagi sabtu dimulakan dgn ke'tensi'an. oh ade ssm punya finalize mtg at 830 in d morning.aiyok. ssm really makes me vomit. really2. we hardly tried to do d sample size. i really vomited out almost 4 times after having choc milk + roti blueberry beli kat wahid itu...tgk expired date lama lg.. ntah le x tau le cmne leh muntah...mmg truk sgt..x larat...da r ssm itu lama smpi kul 1 lebey br abes...then around 3pm went back to shah alam wit zatil...smpai2 umah da lembik da...x larat sgt..sakit kepala n badan start rasa cm nak demam n rasa sakit2 seluruh badan...mmg tak wat pape...tdo je smpi ptg...bgn2 isi perut sket then muntah blk...isy...mama da tlg sapu minyak sluruh badan pun still x lega...risau r da la esknye pagi2 kena bgn g sjmc...tetibe mengidam nak minum teh o panas + biskut cream crackers cam ping pong hup seng...pas minum tu br la cm lega sket n dpt tdo..
:: smua org yg sdang tekun dan tensi ::
:: ni le susu yg mgkn x elok itu ::

:: ahad ::
oh pg ni bgn seawal 640am...wpun alarm bunyik dr kul 6am..hehe...bgn2 rasa badan lega dah..alhamdulillah...ye la pg ni we amsa members ade pgrm as eneumerator kat sjmc for some research conduct...we alls kunun2 nye tulun membantu org2 itu mengisi questionnaire mereka la....we were informed that will be 20 of us je..but then smpai2 ade le dekat 44 eneumerator yg turn up...so we managed to do at most 2 person je...x kesah pun actually coz by 1030am da bole chow da...
:: we ols ::

then disebabkan abes awal, trus la meng set date ngn cik dyen utk meet up d subang parade for some catch up n updates...mmg updates gle r...she clarified few things...i`m happy for her...congratulations dear... u r officially out from S.U.G...oh noe...i only had like 2 years frm now...hehehe...i`ll work hard... :)

then, balik tu, suddenly rasa nak tgk movie, ajak fada teman g bukit raja...main redah je...memule nak tgj handcock...skali ntah cmne tgk get smart...huhu...okla cte itu...lawak2 bengongs...then after movie tu smpat do some pants + jeans shopping..x tahan tgk discounts tu. i managed to buy an applemint jeans initial price at rm 93.90 but after 70%discounts tggl 20 henget lebey je...hehehe..

bgitula berakhirnye minggu lepasku...till the next updates...take care u olss~

7 comments:

Vanilla Latte said...

fairuz sorry x dpt jumpa weekend aritu
haih blk kali ni mcm x cukup masa lak
nenek kita br meninggal kt mekah
lusa mak kite operate hernia pulok
hopefully sabtu ni jd ok

Ib said...

ahaaaa.sememang nyer byk alasan.bagi org yg bercuti lama pon ader pelbagai alasan utk diberi..tapi mmg selesa weekly post.uhu

wah have fun kamu menari..azril tu mmber jasin ako lue..kem slaam dier k!

alialalala said...

ina...sorry br je bc cmmnt awk ni...
innalillah...psl umi tu...
mak awk hernia ape? operate kat hosp mana? ble?
isy...moga2 smua nye ok...n mudah2an jdk sabtu ni!

ib - hehe...bese la...aku pahem...xpe2...asal jgn smpi berbulan x berupdates sudeh!
kamu jue berhave fun le menghabiskan saki baki cuti yg ade ok...
ye azril itu membe jasin kamu...ye baik2 saje
hingga betemu lg~

teen said...

kamu...
ape citekah dyen??
dgn siapakah???


updates!! =P

kesiannye ina..
innalillah....

fazrul mokhtar said...

sungguh buruk bergambar dgn kain pelikat itu. haha. more like malay version of pajamas party; parti kain pelikat.

~

mYshah said...

kamu, aduis.. ya sume org sungguh bz, smpai sy pon x prasan kamu suday lama update... ya la kamu nye add xbley nak link kat "recently updated blog" tu... x tahu ngapa, fazrul n teoh pon sama... tapi xpa la, akan ku singgah bila2 termampu... take care, slamat bersakai, wasalam

alialalala said...

fateen - hehee...g tnya n kore dr dies sndiri...

fazrul - hahaa..party kain pelikat??

myshah - huhu...begitula masing kesibukan~