CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Monday, July 14, 2008

make over

assalammualaikum smua...cpat btul 1 week berlalu...
tgk2 da kena wat weekly updates blk...
so apa yg jd ngn korg?? updates gk k?
btw, isnin smpai rabu nothing much happened except that my routine-ward-library-zapin-ward-clinic-stdy
but then things changed a bit on thursday
pas abes ssm..tetibe cm rasa byk free tyme lak...so, otw blk ke blk call mama n mama ajak blk umah
so dgn penuh tiba2 je, pack brg n siap2 nak blk, smentra tu call alino n die ckp die kat mid...
so otw nak blk tu sggh la mid jap...smpat pusing2 seround smtra tggu ahlino abes movie..
so tgh jalan2 tu..teirngat kena beli some toiletries n compact powder da abes..so tetibe kebetulan maybeline tu ade buat promotion kat bwh tu...so g la beli beberapa brg yg patut...ble nak byr tu...org tu ckp i spend more than rm80 so i`m eligble utk dpt MAKE OVER for free...hehe22
i pun ape lg la kan...da boring2 tu layankan je la..some more its free...sbnarnye dpt hairmake over skali tp x larat le nak buat show kat tgh2 alam tu kan...so i go for make up je...memule pompuan tu da tenyeh sepekat2 n over kat eyeshadow...but then i asked her to do a natural an simple make over je...so hasilnye tgk la sndiri kat bwh tu...hehhee...ble da siap tu dpt amek gmbr for FREE gak...punya la byk pose yg die suro wat n amek..tp bole pilih satu je utk print....
malu gak la wak2 tgh pose2 tu ramai le plak manusia lalu lalang...hahaha...seb bek x jmpa org dikenali...

::before::

::after::

so enough bout khamis, kte move on ari jumaat plak...pg jumaat tu i free xde klas kan...patutnye ptg ade common lecture tp cancel tetibe i pun trus cntct zaty ajak tgk movie. so pergila kami ke pyramid n smpi on the dot HANDCOCK tu start...bole la cte tu...wpun cam bodo2 sket tp i like it..cm best..tp yg plg x tahan influenced terbesar cte tu ialah SPAGETTI MADNESS die tu...gle cm nampak sedap r...so pas abes movie tu i ngn zaty pun membuat pencarian spagetti madness..crk2 punya crk skali sggh kat ITALLIANES...so order ar...spagetti meatball die tu...smpai2 mmg bapak besar la kan meatballs die gle madness! hehe..kami makan smpai kekenyangan...pastu dlm keknyangan smpai lg order STRAWBERRY NY CHEESE CAKE...mmg terbaikkk le cheese cake die...i x de la ska sgt cheesecake tp yg ni seriyes best!
blk tu smpat melawat mak ina ka SMC...die br je lpas buat operation for her paraumbilical hernia.


::besar kan meeballs die..penat nak abeskan::


::cheesecake yg sedap itu::
so move on to sabtu...sabtu ni mmg da block d whole day utk bersama besties2 ku...
seawal kul 10am da smpai umah ili tggu die siap2 smua kul 11 grak amek zaty n we`re heading to JJ bukit tinggi, klang. 1st tyme smpai situ, mmg besar n best gkla...tp ktorg ade agenda n motif uama ialah berkaraoke...jdnye smpai2 trus la g booked smua smntara tu g teman ili cr adiah abg dayah...then sesi berkaraoke pun bermula..galak sgt masing2 nyanyi smpai x smpat amek gmbr...supposed ina follow us but since her mother still not well..so as abes tu kotg g je lepak umah ina jap...updates..goss22...bncng hal masa depan...
ahad xde pape menariks pun jadi except that i dpt batuk teruk sgt..tekak i gatal nak mati...dat dry cough really irritates me...until now pun die x baik lg (fyi, i mls nak makan ubat..hehe...esk la kalu x baik lg br jmpa dr)

so basically tu je la updates nye...td br abes praktis zapin...AMSC JAPAN is getting nearer...we need to perform dulu jap kat org bangi dis tuesday b4 we leh dpat pnjm baju n costume smua...hopefully we will do d very best.

btw, kat bwh ni some gmbr frm lie yg kat moscow nun...he`s fine there, die masak ari2 ngn bntuan ajaran housmate die said si hebat tu..mcm2 dorg masak...kari,nasi lemak, lempeng, spagetti, ayam goreng tepung, smbl daging, roti nan ngn ayam panggang (yg ni die g beli kat kedai pakistan)..mcm le..lega sket mama adik makan smua ok..tmpat tggl die pun ok aritu smpat ym ngn die...die guna webcam tunjuk around her hostel..cm okla...n tyme belek2 gmbr terjumpa lak gmbr2 i tyme i kecik dulu...i masukkan je la skali eh...enjoy~

okla u ols...slamat meneruskan another week....tc~



::ala cumeilnye die berbaju krung...ade ekor rambut tu x tahan::

17 comments:

wanirani said...

yeah..itu die lala mdisplay gambarnye yg cantik skali.huhuhu~

cik..smoge kamuh gembire slalu =]

sorry for all wrongdoings~

fazrul mokhtar said...

hamboi kooo.

malaysian next top model. cantik baju bulu2 ko. sponsored ke? hahaha

teen said...

cantik gile awak...
bestnye dpt make over..
daku jeles..

alialalala said...

wanirani - huhu...aku berpoyo2an di situ...tp x pela kan..blog aku kan...ske ati la kan...hehehe...erm...ye smoga smuanye kmbali tenang. sy jua ade kesilapan nye...mnta maaf jua~

fazrul mokhtar - haha...ble lagi nak berpoyoan...dlm blog sndiri sudeh..nak masuk msian next top model x layak...huhu...sponsored la u...chan kan??? hahaha

alialalala said...

teen - eh2...ble awk cmmnt cik kuteen...x prasan...hehehe...kemenggedikan je itu~ kamu apew cer?? bahagia bersama en H??

MiLuViA said...

wee weet.
celebrity la..
wee weet,
haha.
baju bulu2.

cm nk rs je cheese cake itu sebab awak kate sedap. kite pun tkdela penggemar cheese cake.

n adek kamu npk bahagia di russia.

tkde anta poskad??

alialalala said...

miluvia - hahaha...sesekali menggedik ngn baju bulu2 itu...kalu d waktu normal xde nye kt nak buang tebiat tu...

seriyes sedap cheesecake tu...x tipu...

n yup adik kte ok la he`s adapting...xde poskad2...
die slalu ym,or sms jek...

Ib said...

waaa syedapnyer spegeti n meetball
(i comment makann dulu gak kan?haha) but seryesly makann yg ko update kt blog ko slalu buat ako ader that urge to nak cari those food.meetball itu sungguh mengiurkan.uhuu

ahaa celebrity makeover glamourous gitu uhuu

mYshah said...

nak gak speggetti madnesS!!! eh mane restoran italian tu ek? seyesly nak try gak XD

alialalala said...

ib - sungguh madness meatball yg besar itu..tp personally i xle rasa best gle spagetti die..i lg suka nak mati cheesecake die..hoho..xpe2 cmmnt mknn la bgsssss...

myshah- huhu...g la try...expensive la sket. it is meant for sharing. itallianies tu by je kat pyramid ade, mid, klcc n mana ntah lg...tp kamu kena rasa cheesecake itu best...tp make sure kamu pegi restaurant ini ketika tgh kaya..hehehe

mYshah said...

owh~ok.nasihat yg amat bermakna! tq lala~
XD

Vanilla Latte said...

bpk ah meatball die..sampai kena guna penyepit instead of garfu..ni meatball org italian pemalas kot?

Salsabila said...

huih... cantik2! (baca dgn nada kagm yer)

ape yang cantik?

cantik la photographer dia tangkap gambar, ala2 cover mags jer.

haha~

owh, saat ini, daku amat membutuhkan cheese cake!!!

aisyah. said...

the makeover sgtttt lawa~~! (;

alialalala said...

ina- haha...besarkan..seriyes madness

salsabila - hehe..tq2...jika begitu pergilah dapatkan cheesecake segera

aisyah - hehe..tq~

bajat said...

hmmm..i believe that camera x menipu but recently, dengan ader nyer technology like photoshop, i started to doubt that statement..hehehe nice pic lala =)is it the make up or the editing yang buat u look like a model?naahh..t think sbb bulu tu kot =P hahahha

alialalala said...

bajat - fyi, d pics is immediately printed after been taken...they dont have much time nak edit2 tu smua...thanx to d make up artist and d photographer as well as d so-called model la kan...huhu...