CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Wednesday, January 6, 2010

tudung sarung~

ok skang ialah pukul 1015 pagi
ape sy buat d rumah d sg kurus ni (slim river)
skang post call...kunun2 berjaga sepanjang malam tp sebenarnye tdo sepanjang malam
dr zuraihan itu baik walaupun agak jonna
(bg kawan2 yg bukan medic adalah pnggilan utk doktor2 yg agak malam d mana sesi oncall nye akan byk patient atau kes2 yg tdk diingini dtg)
total admission smalam ialah 5
2 tyme petang 1 tgh malam dan 2 sewaktu subuh
bagusnye utk kami2 sure r byk belajar tp utk dr yg oncall tu kasihan la kan
sy harap2 sy tdk la jonna semasa houseman mahupun MO nnt


:: ok muka innocent ustazah versi fairuz alia ::

itu adalah pose sementara tnggu cik capiqah bersiap2 mandi
sy kan da bape kali gaduh2 ngn mak sy x mau pakai tudung2 munawarah mahupun tudung2 yg ber'bumbung' ni
sbb sy rasa mcm sopan n alim sgt
dan kdg2 rasa mcm makcik
tp kdg2 tgk org pakai nmpk cntk
jadi dulu mama sy sudah belikan sy 2 tudung munawarah
baru2 ni die belikan sy tudung ariani pulak
huhu..sy mcm lg suka ariani ni..senang..n ntah cm best...
walaupun sy x pakai lg pegi kelas kat ppukm
tp kat hosp Slim river ni sy start pakai
cam senang
sarung je
x payah gosok2 sgt n x payah nak setting2 n tiup2 nak bntuk tudung
sy rasa nnt masa sy keje sy nak pakai tudung sbegini saja la...
walaupun SHUKRI tak suka sy pakai cmni die ckp sy mcm nenek die
and BFF sy CIK EYNA kata die x suka fashion2 indon ni
but i`m really considering starting utk menggayakan fashion2 sebegini rupa
huhu....

Align Left:: lappy-buku-makanan-makanan ::

tgk makanan lebey byk dr buku...
dan juga ade cermin muka utk berangan
sekian
saya harus pergi ke wad
dan lihat ape terjadi pada patient2 sy yg masuk malam td
see u later aligator~

15 comments:

FaNa said...

ak pon nk pki tudung indon jugak nnti...senang.

MiLuViA said...

nenek, mkn roti je ke?

kenape nenek punye laptop punye skrin da tk jatuh.

nenek tukar laptop baru eh?

alialalala said...

fana - betul2...x yah gosok2..x yah tiup2

hajar - cucu...nenek gigi da x de x larat nak kunyah nasi...so makan roti celup milo sudey...nenek punya lappy maseh jatuh...bapak nenek kasi pinjam die pnya lappy kejap..die ksian kat nenek
haha

Nadiah :) said...

ak pn nk pakai tdg gitu
tp pnah pakai kne kutuk kaw2
cet
tp sbnrnye ak tgk org len pki ok je
ngp laki anti sgt ngn tudung ni

konpius~

alialalala said...

kan nadem kan??
tu r aku pun kurang pasti kenapa...
tp secara frankly setelah mengetest pakai beberapa ari kat sg kurus ni mmgs gt praktikal dan senang la
syai n capiqah pun sudah hamper2 terpengaruh nak pakai masa tyme keje
haha..biarkan mereka nk kutuk yg penting kte selesa
ni utk keje je..
pas keje pakai r tudung lilit2 plak
haha

Salsabila said...

lala, ms kami dulu, bila oncall dgn dr zuraihan lg teruk. 8 new admissions! huhu

n pasal tudung ala2 indon tu, nani pun nk pakai tudung tu ms houseman nnt. senang n praktikal. shukri pun penah kata nani mcm nenek2 je... pedulik kn je dia tu... haha. yg penting tutup aurat ok? :)

alialalala said...

adoi nani pun sama ke dulu??huhu..sian dr zuraihan tu
skang perut da la besar..die kecik je..

erm,
tu la mak kte pun suka pakai tduung tu sbb tutup dada
yeay ramai org sokong~

wanirani said...

aku pnah kene sound ngan rafi, die ckp jgn pakai sbb x sesuai. aku jadi dah tanak pakai dah. huhu

tp aku agree r tudung ni sng n cpt. tp bile pakai stethoscope agak x selesa aku rase

alialalala said...

hahaha....agakla..tudung neh kena tgk jenis awning n material die
kdg2 mmg akan jd x bape sesuai ngn muka kte
huhu
tp ok je kot aku rasa
huhu

naim_yaakob said...

tidaaaakkkkkk
jgn pakai...jangaaaannnnnnnnnnnn
hahaha

sy rase yg terbaik ialah ape yg selesa utk awk.
tp honestly dr hati,
sy masih belum berjaya men'suka'kan diri sy melihat tudung itu. hehe

alialalala said...

hahaha....
xperlu nak sebegitu dramatik
hahaa
tudung2 ni mmg x mendapat vote bdak laki
huhu
xpe2...komen anda akan d take note
tp...semasa menjadi HO yg super bz dan selekeh nnt
tudung ni mngkn penyelamat
skang stdnt bole lg nak rajen2 lipat tudung
huhu

aisyah said...

saya xberani utk pakai tudung ini..

masih xberani atau xakan berani, saya pun nggak taw.

n u look soooo nice bila pkai. ;)
klo i ada anak lelaki, trus nk g masuk minang kat u. haha.

alialalala said...

hahaha
i then shall take that as a comliment la kan
aiyak..ala if u ade anak laki pun sure anak laki u x ckup umur nak masuk minang i okay
haha

iRma IzZaTi said...

hahaha. aku sampai sekarang tak berani nak pakai. tp cantik je tgk orang lain pakai kan kan. dr zuraihan perot da besar??? heeee... comel2 kan dr2 mo kat slimn river tu. haha. cermin tu wakaf dari mimi. kiteorg awal2 datang aritu takde cermin tgk kat TV pakai tudung.

alialalala said...

huhu....erm tu r...try r irm...tp aku suggest if ko nak try beli yg elok sket...br best pakai

and tq utk cermin tu
kami berempat sgt la bergantung dgn itu cermin ok