CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Tuesday, October 13, 2009

tak best~

arini ari yg x bape best

sy tau fazrul ckp dr fadzilah kamsah kata dunia ni kita yg mencorakkannya..kalu baik hati, baikla dunia, kalu hati jahat..jahatla dunia...

tapi...sy geram tau..saya ni pelajar perubatan
jadi sy x dilahirkan trus pandai jd ade proses yg perlu dilalui
plg penting clerking history dr patient
tp sy geram btul kalu berjumpa ngn 'difficult' patient yg suka suki je nak rosakkan mood saya
ble sy tnya soalan of course la ade kaitan
sy x tnya soalan bodo atau soalan gila

merosakkan mood d pagi hari
naseb baik sy di hkl bukan di hukm
kalu patient2 sombong d hukm
dr kami suro ingatkan mereka yg mereka berada d teaching hospital
of course akan ade ramai medical student kacau hidup mereka
supaya medical student ni jadi pandai dan jd doktor berguna ble grad nnt
kalu x mau medical student tnya soalan sila masuk private hospital
harap maklum

ye sy paham kalu parents sy pun sy pun sure akan rasa kesian sbb dorg penat
tp sy pun bukan nye xde empathy
clerk bertubi2 atau tyme die tgh breathless or sakit
takpela doakan saje patient2 ni cpat smbuh dan x kan dtg hospital lg hnya utk mengkecikkat ati kami2

tp x smua patient mcm tu
mcm petang td
ade je aunty chinese tu comel je
ok je ble kami tnya history n buat examination kat die
x rugi ape pun kan kalu jwb baik2

oh..ble da blk dr wad dan sgt penat
tetibe stress
mendapat serangan dr tunangan org
cik N sila jaga tunang anda sndiri
sy ade byk bnda nak pk lg

sesungguhnya sy x paham sungguh ngn pompuan atau lelaki yg pyscho
suka jeles nak mampus
rasa insecure
pastu menyusahkan idup org
hey get a life
give some space 2 ur partner
b faithful, build up ur trust
ble kte x jujur pada org...kita sndiri akan slalu rasa org tu x jujur kat kte


:: rasa nak tembak je org2 cmni ::

ps: arini sudah bole raya..abes pun pose 6..alhamdulillah

6 comments:

MiLuViA said...

perkataan insecure tu buat sy rs sebak.

sy pun tk suke org insecure.

org insecure tu yg bermasalah.

tk pyh la nk salahkan org len kan.

dn pakcik tu td memang burning2 da kite rs smpai ke muka.

lagi sikit nk je bg ceramah.

poyo nk mampus.

ari khamis nanti kte gi tegur sume patient kt cubicle tu except die.

biar die.

aku benci org mcm die.

buat pagi aku suram aja.

FaNa said...

hahaha..nape korg sume emo ni??

mari2 ak menceriakan korg..senyum sket.. jgn marah2..nanti mood lg teruk

alialalala said...

hajar - erm..kamu jgn sebak2 k...esok ade jamuan raya..kte bergigam smbl makan byk2 k...erm, idea khamis tu agak keji tp menarik gak...hehe...

fana - wah...mmg emo...stress aku dibuatnye...anyway thanx la atas niat suci ko tu..aku senyum kambing je ni

XD said...

patient tu mmg sumthing wrong sumwhere (jht aku ni),leh x aku join gak utk ari khamis nnt? :P

by d way,slmt hari raya lala :) ngam2 ngan jamuan raye hukm

Nadiah :) said...

weh.
kelihatan amat marah?
apekah yg blaku?

isk3.
saba je la jadi medical student nehhh

alialalala said...

shuk - hahaha...ko pun nak join ok jom...ajak shan skali. *wink*

nadem - iye mmg marah smalam...tp arini mode gembira...jpa da masuk..hee