CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Wednesday, April 24, 2013

Alisha Safiya

Alhamdulillah syukur sgt baby Diam x diam da hari ke 30 da mama berpantang dengan alisha Rasa macam baru sgt mama kena push masuk OT sebulan yg lepas Since da decide mama kena deliver alisha via caesearean so mula2 tu mmg x neves sgt Mama kena admit on 24 march nite tu Daady tokpa n tokma teman hantar mama pergi hospital putrajaya Alhamdulillah dapat single room under executive ward Bilik selesa Malam tu daddy temankan mama On 25th march 2013 around kul 2pm nurse masuk suro get ready nak push to OT Time ni baru mama rasa nervous sket Then bila da duduk atas stretcher kena push tu dup dap dup dap Masa ni drama sket sbb tokma and tokpa lambat smpai Mama nak jmpa dorg before masuk ot Nasib baik smpat Smpai depan pintu ot ngam2 gak tokpa smpat smpai Masa ni tba2 mama sebak Masa salam ngn daddy tokma and tokpa Dada mama macam nak pecah Mix feeling takut sedey excited Tak kata apa2 pun Then lepas tu dorg kena kuar Mama kena tnggu jap kat recovery bay around 15mins Masa ni baca doa2 pendek n selawat And mama ternanges sket Then masanya telah tb masuk ot namapk dr hamidah and ada anesth Nasib baik anesth mo and specialist mcm baik Duk cte2 and sembang ngn mama so xde la cuak sgt Mama kena spinal 2 kali kena cucuk Sakit sket je Pastu cm rasa kaki kebas Cuak ok mama time tu 1st time la katakan Dari cermin lampu mama nampak dr hamidah berusaha keluarkan awk And skejap around 3.31pm tbe2 mama da dpt dgr tangisan awk Masa tu tbe2 je air mata mama berlinangan Sebak happy macam2 mama rasa Anaesth mo tlg kesatkan air mata mama And nurse tunjukkan alisha dekat mama letakkan alisha kat mama and try bf kejap je then dorg bwk awk kuar Mama tak tau pukul bape tp after letak mama kat recovery bay skjap Mama dihantar balik ke bilik Masa smpai je kat wad mama nampak daddy tokma tokpa kak farah tokcik and tok aji Smua tunggu mama And right there mama nampak awk alisha Nanges kelaparan So cute Daddy kiss mama and mama pegang alisha I was so happy And was in pain too tp d spinal effect still there so it was okay Since pregnant mama memang da niat nak fully breastfeed alisha Alisha pandai sgt sucking nurse tlg ajar mama macam mana nak breastfeed It was not easy but we survived sayang Malam tu mama muntah 2 kali And gatal sgt muka kaki tangan badan It was d morphine effect Dat night slowly d spinal effect hilang I started to feel d pain And it was not easy to bf in my condition Daddy was being great and helpful Teman mama d whole night helping me handling u And for the record ur first poo at 6am tu daddy yg cuci It was really cute Mama ingat lagi muka daddy helpless je basuh berak alisha Semua macam baru je jadi A lot has happened d past 1 month I was weak but get stronger day by day with u beside me syg Its a long journey Parenthood ni memang mencabar but insyallah both daddy and mama will try our best Btw daddy yg pilih nama alisha Alisha Safiya Alisha = protected by god Safiya = virtous lady mama doa sangat Allah izinkan mama untuk breastfeed alisha selama yg mampu Moga Allah permudahkan perjalanan penyusuan ibu untuk alisha Moga daddy sentiasa berikan mama sokongan dan back up mama utk susukan alisha Semoga mama kuat and tabah hadapi segala cabaran untuk susukan alisha Amin insyaallah Love. Mama Umah tokma

1 comments:

Lady D said...

more pics of baby alisha plz..hee..mst dh makin chubby alisha skrg ni.hee..