CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Sunday, March 8, 2009

rasa hati

salam

hi people...

camne smua?

cANE ngn stdy masing2?

cane dgn life masing2?

anda sihat ke??

awk ok???

awk ade kecik ati ngn saya???

awk ade marah ngn saya??

awk rasa sy tipu awk???

awk rasa sy sakitkan hati awk???

saya minta maaf....

saya manusia biasa

saya kadang2 penat

walaupun jog hari2 pun..stamina tak cukup
lebih2 lagi ble da lama x jog ni..aishhh..lagi semput...

awk x paham diri saya??

saya pun kdg2 x paham diri saya??

saya kadang2 x tau ape yg saya nak...
saya kadang2 x tau ape yg saya cari...

saya suka berkawan
saya suka je mendengar
saya suka je membuat org rasa comfortable
saya suka je utk smua org rasa ok

tapi at times....

saya juga letih...saya tau kte x le give up on our frens...they r our fren...busuk2 wangi2 dorg pun dorg kwn kte...
dan dorg juga sepatutnye buat yg sama terhadap kte...
tp life wud b much easier if we expect d least n do more...
jgn claim apa2 ngn org
jgn blame org instead blame diri kita kenapa mereka buat begitu terhadap kita
jangan expect org tau apa yg kte pk
jangan expect kte tau apa yg org pk


makin bertambah usia...saya x tau saya makin matang ke tak...
tp bila kenal ngn ramai org...
saya makin dpt baca karakter manusia
saya nampak kehidupan ini dengan lebih meluas...
dulu semasa kecik2 kalu sy x suka org tu saya bole je ckp straight kat muka die
tp skarang ni da besar sy da blaja PPD..
kalu saya geram ke..saya bengang ke...saya x puas hati ke...
saya kena ade diplomasi utk smpaikan maklumat itu (though ade je org yg da besar2 pun x reti nak guna common sense itu)


saya kdg2 pelik ngn manusia yg suka gunakan org lain...
tp kdg2 dlm sy menjudge org itew..saya x sedar sy sndiri mgkn melakukan perkara yg sama ape yg saya x suka mereka itu buat
biasala sebagai manusia ini..walaupun x pernah lepas dr melakukan kesilapan...kte suka utk ckp diri kte betul dan lebey baik dr org lain...

setiap org dilahirkan di dunia ni ade fungsi dan tanggungjawabnye
saya masih lagi dlm proses blajar menghargai nilai dan fungsi saya
saya masih bertatih utk belajar cara menggalas tanggungjawab yg digalas ke bahu saya, tanggungjawab sy pada org lain dan makhluk2 di muka bumi ciptaanNya ini...

saya tak tau kenapa saya menulis entry ini..
saya menulis nye tanpa benar berfikir...
jari saya ini terus menekan2 papan kekunci ini dan menaip apa yg terbuku di fikiran saya
saya kalu bole mmg x mau menjalani kehidupan dgn komplikated...
tp mana bole begitu kan...
teruskan kehidupan dgn keadaan monotonous dan dlm keadaan safe kan


alangkah bagusnye kalu saya ade mesin masa depan macam doraemon supaya saya boleh pegi ke masa depan
dan lihat siapa bakal suami saya supaya saya x tercari2 n tertanya2 siapa bakal jodoh sy ni
dan lihat apa yg bakal terjadi pada pelajaran saya..supaya saya boleh concentrate utk blaja\
dan lihat siapa sahabat sy yg benar2 berada d sisi sy sehingga ke akhirnya..supaya sy x perlu nak please smua org kan...
tp itu bukan kehidupan yg sebenarnye..
sbb tu ia wujud dlm komik je..
dan komik doraemon tu pun sure diwujudkan atas dasar ingin tahu pelukis nya ttg masa depannya kan...

hidup ini mmg x selalu akan SENANG
kadangkala mmg perlu kita utk deal dgn rasa SUSAH
supaya kita melihat kehidupan dengan lebih LUAS
dan tidak hanya berada dlm dunia ciptaan kita yg SELAMAT dan SEMPIT
jom kita sama2 BANGUN
jangan lagi kita TIDUR
jangan asyik dibuai MIMPI
dan walau kita punya CITA2
yg telah menjadi TAKDIR
harus kita REDHA

9 comments:

mYshah said...

salam kamu.. ok kah? mcm ade masalah je.. hurm... klo ade pe2 aku ade je kat sini untuk ko bercerita...

kadang2 ok gak pikiq mende alah camtu, tp klo pikiq2 sgt wat sakit ati je... mayb its just better go with de flow...

kamu xperlu please sume org.
kamu jujur itu paling baik.
kamu berkate benar biarpon pahit.
kamu gumbira2 la selalu.

nway pasal sahabat tu dgn muke xmalu n yakinnye aku nak kate aku bersahabat ngan setianye.insyaAllah. ade pe2 yg aku bley tlg kontek je aku~
huhu.

tp ko mmg power la bermadah.
hebat ayat2 ko~

FaNa said...

panjang giler...hehe.. penat nih..huhu

nape ni lala?? ada pape yg nk dikongsi ke??

iRma IzZaTi said...

babe! i like this post...
walaupun pnjang...
go lala!

z_AtiL said...

wow~
sepertinye mnyengat~
disebalik maksud yg tersirat terselit juge luahan hati yg terpendam..
hihi..

nway lala..
every actions got payment..
every kindness is like a water to grow the seed of benefit..
u've been such a GREAT friend..
may Allah bless u..=)

naim_yaakob said...

salam alia

hmm
mmg byk yg tersirat alia
i am sure u wanna convey it
so that u will get relief
but
u choose the safest way in doing it

i belief u r not alone
in going thru those toughts
dont be sad
sume akan menjadikan awak lebih mahir dan bijak apabila melakukan judgement

people are judging although they say they dont..remember?
u know why?
bcoz being a human being..it needs us to judge
to arrive at the most correct answer..we need to judge.

people do need to judge
but the best judgment is judgment that comes from wise man who knows everything.

thats why we cannot simply judge
until we know everything

but who knows everything?
nobody knows everything

but u still can be the most 'know' one..
and u can acquire that from life..
by going thru these thoughts and experiences..
coz LIFE is the best teacher

may u be the best judge
of ur life

hepi judging alia =)

marlynna said...

em..anda mcm sgt terkilan...he3..ape2 pon kt d kolej jer..

MiLuViA said...

lalallalalalal

mcm da penat duduk di rumah.

lalalalalal.

wanirani said...

cik..
mengapekah..?
kamuh membuat ade orang risau..hehe~

gimme a call sometime bile free or bosan eh.. dah lame x update n bgos2 nih..hehe~

tk cr cik lala cayang =]

ps: aku balik kl next week

alialalala said...

tq all for d comment
i noe i`m not alone
i`m ok now
sedikit...
after meluahkan kan sini...
kelemahan sy suka berada in safe environment~