CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Friday, February 20, 2009

dan 'cuti' pun bermula....

alhamdulillah syukur sgt2...
panggilan tefon ptg smlm di kala aku sdg menreverse kereta kat parking cineleisure benar2 membuatkan aku x berenti2 tersenyum
ye..setelah berhempas pulas, bersengkang mata, berstdy grup smpai da x larat, berdepan dgn tekanan emosi yg pelbagai dr diri sndiri dan persekitaran...

akhirnya...
alhamdulillah syukur sgt bila dimaklumkan aku lulus smua paper utk sem ni..
ni bermaksud aku bakal melangkah ke tahun 5 dan bergelar final yr stdnt in 2 months 2 come...
dan perjalanan aku utk menjadi doktor semakin hampir...
macam x caya je wktu diberitahu tu..bape kali aku tnya n tefon utk cnfrmkan..maklumla x tgk ngn mata sndiri jd cm takut..time kaseh ye kamu tlg tgkkan... =)

bila bercakap ttg kegembiraan dan kejayaan..
siapakah insan yg kte pilih utk berkongsi perasaan itu?

aku pastinye memilih utk memanjatkan kesyukuran padaNya terlebey dahulu
kemudian x ada lain melainkan mama yg melahirkan ku dan papa yg membesarkanku..
tq sgt2 atas doa mereka, semangat dan kekuatan yg diberikan, mama yg x putus2 dtg bwk makanan menggemukkan ku konsepnya..supaya x lapar ble nak blaja..huhuhu...aishh...akibatnye 2 kg aku naik spanjang nak exam neh..aisyy...yg kena tempiasnye..pastila rakan2 stdy grupku tu..huhu
seterusnya pastila segala rakan2 terutamanye rakan2 stdy grup yg merupakan org plg rapat sumber kekuatan x lokek berkongsi ilmu, sabar menerangkan...
juga buat rakan2 sperjuangan yg lain..
yg pasti kejayaan ni x kan lengkap tanpa doa dr aunty2, uncle2, tok2, nenek2 sedara yg tnpa jemu mendoakan kejayaan insan yg bernama Fairuz Alia Rafiai ni...
terima kasih yg x terhingga xde lain yg dpt alia balas jasa smuanye melainkan menjadi seorang doktor yg baik dan selamat..insyaAllah

buat rakan2 yg perjuangan nye masih belum selesai...
jangan putus asa..
doa kami smua mengiringi perjuangan anda2...
mari sama2 membayangkan kte smua satu batch d hari convocation mengambil gambar dan menjadi GIGAM sejati...huhu..buat rakan2 yg da bekerja i nak bouquet besar okay...

ok kenapa tajuk entry kali ni dan 'cuti' pun bermula...
sbb kununnye kami cuti 2 months..tp sbnarnye ala2 x cuti pun
kena buat elektif for 2 weeks and kena buat ssm for d rest of d weeks..ade mision yg perlu di accomplished...
xpela...bgs gak..skurang2nya terisi masa aku...

erm weekend ni amanda kwn dr indonesia yg kukenali masa g amsc japan dulu tu..
sptnye kena mmbwa die berkenalan ngn msia ni..
mcm mau g tmpt2 yg best yg kurang mnggunakan wang..almaklumla dipengakhiran sem ni..huhu

apa lagi nak cte ye?? lama x update byk bnda nak cte tp xpela..smpan sndiri je dulu...

tlg doakan mak fateen puan sabihah abd jalil yg admttd kat hkl
aunty sabihah tgh berjuang skang ni..doakan smoga aunty dipermudahkan...

rasanya entry ni da menjadi sgt panjang...dah2la tu..nnt ade yg tetdo plak baca
okla rakan2...slamat meneruskan apa2 je misi yg perlu diaccomplished itu...
yg perlu berjuang trus berjuang...
take care people...~

6 comments:

mYshah said...

^^ tersenyum seorg diri di bilik nih~

slamat bercuti lala~
(=^_^=)

naim_yaakob said...

utk cik alia..
terime kasih byk2 ya alia..
for everything..

mari kite buat jamuan
anjuran kelab medic 4th year shah alam
yay!

alialalala said...

shah - mengapakah ko tersenyum sorg2 shah? ye kamus lamat bercuti gak..tp jgn lupa berusaha


naim - sama2...jamuan? okay x de hal tp pas 27 feb la..dis week bz2

Nadiah :) said...

smgt btol org2 shah alam neh..

ehehe..

congiez lala~

mYshah said...

happy la kawan bek aku ni lulus. n aku sorg2 kat bilik, harusla sym sorg2 kat bilik~ xbleykah? huuhu
aish kamu nih aku mane ade cuti~ heeehe... ye ye, insyaAllah akan berusaha... ^^ time kaseh

iRma IzZaTi said...

congratz congratz congratz!!!!

;)